SENIORTUR TIL ISLAND

Oppleve øyens historie og kultur på sitt beste i vår seniortur til Island.

Viktig med tanke på COVID-19. Vi kan tilpasse denne privat turen gjeldende reiseråd fra Norske Utenriksdepartementet når de godkjenner reiser fra Norge til Island om ikke så lenge!

Forslag på program

Skreddersydd seniortur til Island

IceTour skreddersyr seniortur til Island for deres forening eller lag. Vi bestreber oss til å gjøre deres tur så optimal som mulig. Vi legger stor vekt på trygghet og komfort i våre reiser til Island. Deres skandinavisktalende guide passer på at dere blir godt ivaretatt fra begynnelse til slutt på deres seniortur til Island.

Dag 1 – Opplev Reykjavik

Island ligger kun to timers flyreise fra vestlandet og to og en halv time fra Oslo. Vi henter dere på flyplassen og tar dere med på en rundtur i Reykjavik når dere ankommer hovedstaden. Dette er en by med mange ansikter som vi håper at gir dere mange høydepunkter.

Den første kvelden blir det en treretters middag på hotellets egen restaurant..

Dag 2 – Den gylne sirkel

Dere starter turen med å besøke Thingvellir. Deretter kjører dere videre til Geysir. Nå er det kun 5 minutter til Gullfoss hvor det er ideelt med en ekte Islandsk kjøttsuppe på Gullfoss kafé. Etter lunsj besøker vi Skalholt et historisk sted som fra midten av 1000- tallet og opp til 1800 var Islands geistlige og verdslige hovedstad.


Denne kvelden blir det en treretters middag på en av Reykjavik sine beste restauranter.

Dag 3 – Reykholt og Snorralaug

Dere kjører den historiske Hvalfjördur mot Hraunfossar. Før dere skal se mer av Reykholt spiser dere lunsj  på Hotel Reykholt.

Reykholt er verdenskjent for Snorre Sturluson og hans saga. Her vil Geir Waage ta i mot dere! Vi kan love et forrykende foredrag med en person som trolig kan historien om Reykholt best!  I tillegg vil deres guide vise dere Snorrastofa som er et forskningsinstitutt for middelalderlitteratur og Borgarfjördur lokalhistorie. Snorrastofa ble bygget i 1988 til minne om Snorre og er plassert i Reykholt hvor Snorre bodde fra 1206 – 1241. Bygging av Snorrastofa var et samarbeid mellom Island og Norge. Snorrastofa ble formelt åpnet i år 2000 av blant annet Islands president Olafur Ragnar Grimsson og Kong Harald. Vi skal og se på Snorralaug et historisk eksempel om bruk av fjernvarme, en av den eldste i verden. Etter er en lang dag anbefaler vi middag på hotellets egen restaurant.

Dag 4 – Sydkysten og askebonden Olafur Eggertsson

I løpet av denne dagen skal vi besøke Reynishverfi, en vulkansk sandstrand, flotte fosser, Skogarfoss (60m høy) og Seljalandsfoss (70m høy) som det er mulig å gå rundt. Rett ved siden av Skogarfoss finner vi Skogar folkemuseum. Her vil dere få innsyn i livet på Island før siste verdens krig. På vei tilbake mot hotellet kan dere besøke Askebonden Olafur Eggertsson som  bor ved siden av Vulkanen Eyjafjallajökull. Denne kvelden blir det en treretters middag på en av Reykjavik sine beste restauranter

Dag 5 – Blå Lagune og avreise

Etter en spennende langhelg på Island er få ting bedre enn et avslappende bad i den Blå Lagunen på vei hjem.

Vårt fokus

På våre turer legger vi vekt på; behaglig overnatting, god mat; spennende og vakker islandsk natur og ikke minst historie/kultur tilknyttet Norge. Guiden snakker selvfølgelig norsk/skandinavisk. Med vår lokale kunnskap og solide samarbeiderpartnere kan vi overraske dere med proffe turer til en hyggelig pris.

For å sikre best mulig program til best mulig pris vennligst send oss ditt ønske til info@icetour.no

1/1
  • Facebook
  • Instagram
award-5-rgf-logo.png

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev og få de beste tilbudene.

© 2020 by Luka Design

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon