top of page

NATUREN PÅ ISLAND

Store deler av naturen på Island formes stadig rett foran øyene dine. Barske og dramatiske landskaper fødes av vulkanutbrudd, og formes av isbreens konstante og skjærende vandring. Andre deler har nesten ikke endret seg siden de første vikingene bosatte seg for mer en 1.100 år siden. Du vil stadig oppleve den ville naturen, dyrene, energien og den totale stillheten. Det hele kan oppleves på kort tid, uansett hvor på øyen du oppholder deg, selv på enkelte dagsturer!

Islandske isbreer

Disse er blant Europas største, hvor Vatnajökull alene er på 8.000 km2. På Snæfellsnes kulminerer naturens utrolige arbeid med den mystiske Snæfellsjökull, hvor du også finner Islands nyeste nasjonalpark. Fosser: Island er godt kjent for sine utallige fosser, hvor Dettifoss er Europas kraftigste og Gullfoss en av de flotteste. Enestående Hraunfossar, som danner et belte av vannkaskader over spredte klipper og bjørkekratt, samt Glymur som med en høyde på 198 meter, er Island høyeste foss.

Ren luft og vann

Luften i naturen på Island er både renere og friskere enn i noe annet vestlig land. Årsaken er den varme undergrunnen, med vulkanen Hekla som den mest kjente og aktive, samt de varme kildene som utgjør en utømmelig strøm av ren og naturlig geotermisk energi, noe den moderne Island nyter godt av. Varme kilder: Den berømte ”Blue Lagune” rett utenfor Keflavik, er kun en av mange helbredende kilder på Island. Andre spennende finnes i området rundt vulkanen Askja, hvor trøtte turister kan bade i den varme krateret Viti (helvete), og høytemperaturområdet Kverkfjöll på randen av Vatnajökull, hvor varmen skaper fantastiske og stadig nye åpninger og grotter i isen.

Fugler

Noe av verdens største kolonier av lunde (sjøpapagøye) og andre havfugler finner du i naturen på Island. Pluss at en imponerende blanding av europeiske og amerikanske arter finner Island som et fredelig sted å være. Midnattssolen: Om sommeren er nettene lyse over hele Island. I juni går solen aldri helt ned i det nordlige området. Her kan du ta deg en utflukt til øyen Grimsey ved polarsirkelen, hvor midnattssolen oppleves optimalt!

Hvaler

På Island rett utenfor Reykjavik er det store muligheter for å oppleve hvaler på nært forhold. Mest kjente er vågehvaler, finnhvaler, seihvaler, delfiner, spekkhuggere og niser. På ni av ti hvalsafarier i sesongen fra april til og med oktober, ser man de fascinerende havpattedyrene.

Høylandet

Høylandet på Island er noe helt spesielt, her har det aldri bodd mennesker. Her kan du oppleve en natur som stadig er barsk og annerledes, med isbreer, ørkener av svart sand, dampende varme kilder, aktive og utbrente vulkaner, samt spesielle vegetasjoner som trives mot, alle odds i disse vanskelige vilkårene.

bottom of page